Letná príprava pred štartom novej sezóny

Okrem letných kempov a dovoleniek pri mori, sme odohrali za posledné 2 týždne 2 prípravné zápasy proti Kufríkovcom.
V tíme príde k niekoľkým malým zmenám - Vikino kvôli dlhodobému zraneniu kolena asi tak skoro na zápas nenastúpi.
Do tímu mal prísť ešte Gabo z SC Bianconeri, ale keďže tohto skvelého hráča ešte potrebujú, zatial sa nám ho nepodarilo získať.
Tím opustí Roman, ktorého sme po obojstrannej dohode predali za ťažké peniaze do tímu Kufríkovcov.
No a posledná zmena bude zrejme na poste kapitána, kde Axela nahradí Milan.

Axelsky


14.kolo - Moscardos disputar vs Junglebook - 19:9

Do tohto zápasu sme išli s pocitom, že máme proti sebe ťažkého súpera. Keďže sme hrali bez nášho brankára, do brány sa postavil už stabilný náhradník Johnny.
Naše obavy sa potvrdili a behom pár minút sme už prehrávali 6:0. Po obrovskej kope nepremenených šancí a kope chýb v obrane sa zápas poberal smerom k víťazstvu domáceho tímu. Druhý polčas už bola zčasti fraška, keď sme dokonca dovolili aby sa brankár domácich vybral až ku našej bráne. Chválabohu sa mu gól nepodarilo streliť.
Konečný výsledok zápasu 19:9 ukazuje, že ešte stále nepremieňame dostatok šancí v útoku a v obrane neoperujeme dostatčne zodpovedne.
Z chýb sa znova poučíme a do ďalšieho zápasu pôjdeme ako vždy s jasným cieľom - vyhrať.
výsledky

Axelsky


13.kolo - Junglebook vs FC Chaos - 7:7

Zápas sme ako zvyčajne začali velmi otvorene, bez riadnej obrany a hned sme inkasovali zopár gólov.
Pomali sme sa začali spamätávať ale aj napriek zlepšeniu hry a výborným zákrokom brankára, ktorý v tento zápas naozaj exceloval (ako sám povedal, takto by si predstavoval odohrať všetky zápasy), sa do polčasu podarilo streliť iba jeden gól. Výsledok po polčase bol 1:6.
Druhý polčas už bol skôr podľa našich predstáv. Sme sa konečne spamätali, hrali pekný futbal, strieľali na bránu, vracali sa do obrany (za celý druhý polčas sme iba jeden gól inkasovali), len tie góly padali veľmi pomaly.
Po niekoľkých nevyužitých šanciach sme postupne začali súpera dobiehať(Chaos nám dokonca pomohol jedným vlastým gólom) - až na priebežný stav 7:5.
Záver zápasu nám vyšiel a podarilo sa nám vyrovnať na 7:7, čo bol aj konečný výsledok, ktorý nám priniesol zaslúžený jeden bod. Pochvala patrí hlavne brankárovi Palovi a k výslednému skóre značne prispel štyrmi gólmi V.Mišo. V tejto partii sme boli minimálne vyrovnaným súperom, škoda že sa nám nepodarilo viac.
výsledky

Axelsky


12.kolo - PDA Úder vs Junglebook - 20:5

Zase raz jeden z našich veľmi zle odohratých zápasov. Slabá obrana a v útoku sa nepremenili šance čo sme mali, čo rezultovalo v konečnom výsledku 20:5.
výsledky

Axelsky


11.kolo - Junglebook vs Koliba - 6:7

Na stretnutie s Kolibou bola avízovaná skresaná zostava Junglebooku, čo sa ale nakoniec nepotvrdilo. Práve naopak. Až na maturantov a zranených v podstate prišiel celý tím, čo znamenalo, že sme sa nemusli obávať až takého fyzického vyčerpania ako v iných zápasoch, keďže bol dostatok hráčov na striedanie.
Stretunie sme začali schuti a po chvili sa ujali vedenia. Potom však súper zistil, že medzi žrďami nestojí brankár ale Johnny a začal strieľať góly. JB ale zakaždým kontroval a udžiaval sa na dostrel Koliby.
Po polčase bol stav 2:3 čo nás nechávalo veriť, že na tohto súpera máme a že dokážeme vyrovnať alebo dokonca aj otočiť tento zápas.
Hneď v úvode druhého polčasu sme vyrovnali na 3:3, ale po chvíli Koliba znova zvýšila. V záverečných minútach sa zvrat nepodaril a Kolibáči si tesný výsledok 7-6 udržali až do konca. JB tak zaknihoval najtesnejšiu prehru vo svojej histórii.
Ku konečnému výsledku značne prispel hattrick M.Miša a stabilne dobrý strelecký výkon V.Miša (2 góly) a samozrejme dobrý výkon náhradného brankára Johnnyho.

Nehrali: Ivo, Milan2, Vikino, Palo2
výsledky

Johnny & Axelsky


10.kolo - Pitbulls vs Junglebook - 18:5

V náročom zápase proti tímu Pitbulls sa Junglebooku nepodarilo uspieť.
Po dobrom začiatku nás súper po chvílke nerozhodného stavu prekvapil 3 gólmi, na ktoré sa nám podarilo raz odpovedať.
Potom ale nastal zlomový moment, keď náš mladý talentovaný brankár dostal strelu do nosa, čo malo za následok krvácanie a kvôli ktorému musel zo zápasu odstúpiť. Do brány sa postavil ako náhradník Johnny, ktorý aj napriek skvelým zákrokom úplne brankára nahradiť nemohol. A tak sa zápas stal pre nás extrémne ťažkým, hlavne aj kondične, keďže po tejto zmene brankárov ostali na lavičke iba dvaja hráči na striedanie.
Junglebooku sa ešte podarilo 4 krát skórovať, čo ale na súperových 18 gólov nestačilo.
Konečný výsledok 18:5 ukázal, že na vedúci tím tabuľky sme ešte nedorástli.

Nehrali: Ivo, Milan2, Vikino, Gašpar, Hlava, Milan
výsledky

Axelsky


9.kolo - Junglebook vs Kufríkovci - 6:4

Junglebooku sa konečne podarilo pretrhnúť sériu ligových prehier a dospel k prvému normálnemu víťazstvu, a to hneď v úvode jarnej časti v zápase proti našim známym a kamarátom z tímu Kufríkovcov.
Celý tím podal skvelý výkon a tak je víťazstvo určite zaslúžené.
Veľká pochvala patrí novým hráčom, ktorí sa zjavne dobre v tíme usídlili, hlavne by som asi vyzdvihol výborný výkon nášho nového brankára Pala, ktorý nás dosť podržal, hlavne v úvode zápasu, kde vychytal zopár vyložených šancí.
Takisto Luky sa stáva stabilnou súčasťou obrany a Palo(nie brankár ;-) sa blysol ako v obrane tak aj v útoku (dvoma gólmi).

Úvod zápasu patril nám, keď som v prvých minútach dal svoj prvý gól sezóny (snáď nie posledný). Po niekoľkých veľkých šancách súpera (ale výborne vychytaných brankárom) sme postupne zvýšili svoj náskok na 3:0 dvoma Palovými premiérovými gólmi. Potom nás štastie na chvíľu opustilo a padol do našej siete trošku nešťastný gól, ktorý brankár už už mal, ale šmykľavá lopta mu prekĺzla pomedzi ruky. Pred polčasom Milan po výbornej akcii ešte pridal jeden gól na priebežných 4:1.
Po polčase sa súper trochu spamätal a pripravil nám horúce chvílky, keď postupne, vyrovnal na 4:4! V tomto momente sme sa už obávali o výsledok zápasu, keď ale po niekolkých šancách (asi dve tyčky a jedno brvno) sa podarilo Veľkému Mišovi skórovať v krátkom slede dva krát, začínali sme veriť v prvé víťazsvto. Slová rozhodcu, ktorý nám oznámil, že už iba 4 minúty do konca, nás povzbudili a výsledok 6:4 sme až do konca udržali.

Výsledok 6:4 nám priniesol 3 body, čo nás posunulo o 2 priečky vyššie na 15. pozíciu, a to vlastne iba kvôli skóre (ktoré máme po zimnej časti zrejme nenapraviteľne zlé) sme "až" na 15. lebo bodovo sme ako 2 tímy nad nami.
Úvod jarnej časti máme za sebou, dúfam, ze nám to takto dobre pôjde aj ďalej.

Nehrali: Ivo, Milan2, Vikino, Gašpar, Piťuke
výsledky
Axelsky
Ohlasy z tímu

Kluci ďakujem za váš výkon, a hlavne za výsledok. Som avizoval, že tento zápas je pre mňa osobne dôležitý a som veľmi rád, že sme to zmákli. Dúfam, že sme ešte nepovedali posledné slovo a budeme sa postupne ešte zlepšovať.
Posily zabrali:
brankár okrem smolného 1. gólu podal veľmi kvalitný výkon
Luky v obrane stabilne dobrý výkon
Palino okrem 2 suprových gólov predviedol aj kvalitnú prácu v obrane

Johnny

Gratulujem pani!!!
Na dalsi zapas uz snad budem moct aj ja nastupit, dufam ze nepokazim nase jarne vitazne tazenie...

pj


Zhodnotenie zimnej prípravy

Keďže o necelý mesiac začína druhá (jarná) časť EFL, hodnotíme priebeh zimnej prípravy.
Našim zámerom bolo čo najdlhšie ostať trénovať vonku, čo by nás posilnilo fyzicky a nezaťažilo naše peňaženky. To nám spočiatku vychádzalo a pár krát sme naozaj trénovali v treskúcej zime alebo na ťažkom teréne.
Ale postupne slabá účasť a ortuť pod bodom mrazu nás prinútila poobzerať sa po dôstojnejšom zimnom prostredí na trénovanie, začali sme si hľadať telocvičňu. To nebola, vzhľadom na pokročilý zimný dátum, vôbec ľahká úloha. Ale petržalská odnož JB vysliedila telocvičňu, ktorá nás, v dôsledku obsadenosti všetkých ostatných telocvicní, uspokojila. Správa, že na nachádza v dievčenskej škole nás len dvojnásobne utvrdila o nutnosti zimného tréningu a všetci sa razom tešili na prvý tréning.

Tak sme začali trénovať bežným zimným spôsobom každý štvrtok od 16:00-18:00.
Bol to síce ústup z frekvencie tréningov v lete, ale hráči JB sa dohodli, že budú okrem tréningov aj individuálne pracovať na svojej fyzičke. Takže obava, či si vôbec natiahneme naše krásne belasé dresy pred prvým zápasom na naše zmohutnelé telá, je tu na mieste.
Do štvrtkových tréningov sa zapájali okrem stabilnej zostavy aj naše nové posily, o ktorých sa zmienim nižšie.
Tréningy prebiehali poväčšine podľa nasledujúceho harmonogramu:

    16:05- príchod do šatne
    16:15- príchod do telocvične
    16:15 – 16:20- čakanie, kým uschne dlážka po bláznivej upratovačke
    (šikovnejší sa zatiaľ rozcvičili)
    16:20 – 17:55- halový futbal
    18:00- končíme, hrnú sa baskeťáci
Z týchto tréningov nám ostáva už iba jeden termín o ďalšej spolupráci sa rozhodujeme.
Nezabudli sme ani na prípravný zápas, a nad mužstvom VB Leasing, ktoré sme si pozvali na priatelák sme zvíťazili 15-13, po zrelom výkone. So zreteľom na zimnú neporaziteľnosť, sme už preventívne nezohrali ďalšie zápasy.

Naším cieľom v jarnej časti EFL je neostať fackovacím panákom, zohrať vyrovnanú partiu s každým súperom a k „ťažko“ získaným 3 bodom pridať minimálne o 300-400% viac bodov. To by nám zaručovalo odhadom posun o dve – tri miesta nahor.
Teda stanoveným cieľom je zo zvyšných 11 zápasov vyhrať minimálne 3-4 duely.

K týmto výsledkom by nám mali dopomôcť naše 4 posily:
    Palo- excelentný strelec, priebojný útočník so skúsenosťami
    Luky- stabilný, dôrazný obranca (tímový lekár)
    Palo- brankárska jednotka, skvelé hádzanie
    Milan- rodinkárstvo od Axela, ale inak kvalitný, technický, univerzálny
Získavanie posíl, ako aj získanie telocvične sa nerodilo ľahko, ale keďže všetko dobre dopadlo, chcem sa poďakovať všetkým zainteresovaným.
Johnny


Priateľský zápas - 1.FC Junglebook vs. VB Leasing - 15 : 13

Na prvé tohtoročné stretnutie v telocvični sme si pozvali kvalitného súpera - futbalový výber firmy VB Leasing.
Po slabšom úvode sa nám podarilo asi v polovici zápasu prevziať opraty zápasu do vlastných rúk, odskočili sme súperovi na rozdiel 3 gólov (11:8) a odstup sme si dokázali udržať až do konca.
Zápas sa teda skončil tesným víťazstvom nášho tímu 15:13.

Pred zápasom sme sa ako obvykle pomaly zbierali, ale keďže sme už zvyknutí na meškanie nemenovaných členov tímu, neobávali sme sa, že by neprišli. Naše obavy skôr vzbudzoval pohľad na súperov, ktorí nás fyzicky prevyšovali. Našťastie zachvíľu dorazil aj zbytok nášho mančaftu spolu s nádejnými posilami do jarnej časti (Palo a Lukáš), takže naše prvotné obavy boli načas zažehnané.
Na súperovej strane nastúpili aj Gašpo a Gabo, keďže súperových hráčov bližšie poznajú. Vikino, ktorý celé toto priateľské stretnutie zorganizoval, sa žiaľ pre zranenie nemohol zúčastniť.
Hralo sa 4 na 4, pričom my sme mali na striedačke 3 hráčov, súper 2.

Zápas odštartovali obe mužstvá v plnom nasadení, dlhší čas boli obe obrany nedobytné, našťastie sa nám podarilo vsietiť prvý gól. Súper sa ale z inkasovaného gólu rýchlo spamätal a odskočil na rozdiel 2 gólov, ktorý sme nemohli dlho vymazať. Asi v polovici zápasu sme stav vyrovnali na 7:7, ale súper opäť kontroval. To sa už ale začínala prejavovať naša lepšia fyzická kondícia a 4 gólmi po sebe sme sa dostali do sľubného náskoku. Ale ani pri stave 11:8 sa súper nevzdával.
Tesne pred záverom sa mu ešte podarilo streliť 2 zlepené góly, na konečné víťazstvo to ale napokon nestačilo.

Záverom by som ešte ocenil bojovný výkon hráčov oboch mužstiev, víťazstvo 1.FC Junglebook sa rozhodne nerodilo ľahko a predpokladáme, že to súper nenechá len tak a onedlho nás vyzve na odvetu.

Súpiska:PJ, Mišo, Johnny, Milan, Lukáš, M.Mišo, Palo
výsledky...

pj


Priateľský zápas - SC Bianconeri vs. 1.FC Junglebook - 17 : 12

Jesennú časť ligy sme uzavreli prípravným zápasom proti pre nás dobre známemu súperovi SC Bianconeri.
Od nášho prvého spoločného zápasu (a vôbec prvého v histórií 1. FC Junglebook) už predsa len nejaký ten mesiac ubehol, a preto bolo možné porovnávať pokrok, aký mužstvá za tú dobu dosiahli. Zvlášt v prípade mužstva súpera, ktoré suverénne dominuje doterajšiemu priebehu ligy, bol pokrok značný.
Teda pre Junglebook motivácia ako hrom. Bohužiaľ táto motivácia sa veľmi neprejavila v účasti hráčov na zápase, pretože vinou či už zranení alebo chrípkovej virózy sa na zápas dostavilo len torzo nášho mužstva. Navyše poniektorí hráči mali problém nájsť cestu na štadión resp. z postele. Posilnení o brankára FC Lúky (ktorého meno mi zostalo dodnes utajené, ale ktorému sa týmto chcem poďakovať za výborný výkon) sme sa pustili do súpera.
Začiatok nám ako už tradične nevyšiel. Pár inkasovaných gólov však našu psychiku nepodlomilo. Postupom času sa hra v poli vyrovnávala a keď sa navyše rozstrieľali M. Miško a Vikino, prejavilo sa to aj na skóre.
Výborne sa uviedla nová posila Mišo (už tretí do partie), ktorý upútal najmä svojou rýchlosťou a prehľadom v hre. Aj zásluhou bojovnosti a streleckej formy viacerých hráčov sme dokázali držať so súperom krok väčšinu zápasu. Azda najbližšie sme boli k remíze za stavu 12:8. Hra mala spád, pekné akcie sa striedali na oboch stranách. Za všetky spomeniem aspon utešené strely Milana a M. Miška, či efektnú pätičku Vikina po prihrávke od Milana. Kedže sa však hralo bez prestávky a hráčov na striedanie tiež nebolo veľa, s blížiacim sa koncom zápasu nám rapídne dochádzali sily. To využil súper a na záver nám zasadil pár gólových úderov.
Konečný výsledok 17:12 bol napriek tomu lichotivý. Dokázali sme si, že vieme hrať vyrovnanú partiu aj s vyspelým súperom. Kuvičie hlasy pred zápasom o zlepšení rekordu v počte strelených gólov na zápas zostali napokon zbožným želaním nášho súpera. Kiežby by sme mali takých kvalitných prípravných zápasov čo najviac.

Nehrali: Axel, Ivo, Hlava, Gašpar, Roman, V.Mišo
Posily: Mišo, nemenovaný brankár FC Lúky
Strelci gólov ...

Vikino


Koniec jesennej časti

Pre náš tím sa zapásom s Engerau skončila jesenná časť ligy, keďže v 8.kole stojíme.
Už teda nemôžeme ovplyvniť umiestnenie po jesennej časti a vyzerá to tak, že ak Dážďovky zmenšia svoj rozdiel skóre, tak sa zosunieme na 18.priečku, inak ostaneme na 17tej.

Axelsky


Junglebook vs Bianconeri

Ale ešte predtým ako pôjdeme na zimný odpočinok, odohráme priateľský zápas proti SC Bianconeri, týmu ktorý už tento rok dvakrát zlomil rekord v počte strelených gólov za zápas (proti Bielemu Baletu 36, proti Dážďovkám 37)!!
Takže to môže byť zaujímavé.
Na zápas by sa mali dostaviť aj niektoré potenciálne posily, o ktoré chceme náš tím cez zimu posilniť, medzi nimi aj nový brankár, Ivov kamarát. Uvidí sa čo proti Bianconerom zmôžeme...

Axelsky


7.kolo : Engerau - Junglebook: 17:7

Zápas s Engerau nedopadol podľa našich očakávaní. Boli sme oslabení aj o nášho kanoniera Milana(a o iných), ktorý sa na zápas nemohol dostaviť, lebo bol odcestovaný. Ako kapitán nastúpil do tohto zápasu Gašpar, ktorý nahradil mňa, keďže som mohol zápas sledovať kvôli chorobe len z tribún.Po už klasických počiatočných chybách sme relatívne rýchlo inkasovali asi 3 góly, potom sme sa trochu vzchopili a hrali relatívne vyrovnane{treba spomenúť Johnnyho prvý gól za náš tím v lige,výborné jasličky..), až pred polčasom sme zase poľavili a znova inkasovali zopar gólov. Stav po polčase bol už 10:3.
V druhom polčase sa hralo trochu lepšie, Veľký Mišo sa rozstrielal, a štyrmi gólmi v zápase značne prispel k nižšiemu rozdielu skóre a vytiahol sa v tabuľke našich strelcov na úroveň Milana. Aj keď zápas začal naberať na otáčkach, po kope nevyužitých šancí, ktoré mali hlavne Gašpar a Vikino, zápas skončil nepriaznivým výsledkom 17:7.
Výsledok poriadne ovplyvnili aj kvalitné zákroky súperovho brankára, na ktorom stroskotala kopa šancí.
Treba ale pochváliť aj nášho brankára Romana, ktorý v tomto zápase nespravil v podstate žiadne závažné chyby. Vlastne takmer všetky góly boli chybami obrany.

Nehrali: Hlava, Axel, Ivo, Milan

Axelsky


6.kolo : Junglebook - FC Luky: 7:14

Po dobrom zaciatku a za priazniveho stavu 3:2, sa nam zranil Janko a nastali rozbroje v time, ktore mali za nasledok otocenie vysledku a od polcasu sme hrali o 2 hracov menej (1 zraneny na kolene, 1 zraneny na cti) a do brany som sa postavil Ja.
Druhy polcas sme hrali vyrovnany zapas, ale vysledok sa nam uz nepodarilo obratit v nas prospech.

Nehrali: Hlava, Vikino, Janko(po zranení), Roman(druhý polčas)

Axelsky


5.kolo : Titanic - Junglebook: 15:3

Zlý výsledok po zlom zápase.


4.kolo : Junglebook - AC Dlhé Diely: 8:10

Junglebook - tesna prehra s AC Dlhe Diely po výborne rozohratom zápase, v ktorom sa zrodil náš nový kanonier Milan(dal 6 gólov). Po vyrovnanom zápase sme tesne pred koncom hrali nerozhodne 8:8. Po oddychovom čase nášho tímu, sa ešte súper vzchopil a dal nám záverečné 2 góly.

Axelsky


Priateľský zápas - 1.FC Junglebook vs. Kufrikovci - 8 : 12

Zapas proti Kufrikovcom nevysiel uplne podla nasich predstav.
Bolo to celkom vyrovnane, len pred koncom sme polavili a inkasovali zopar golov, a tento rozdiel sa nam uz nepodarilo zredukovat.
Ale hlavny bol trening, zistili sme dalsie nase slabe stranky na ktorych treba popracovat. Najlepsie este pred nedelnym zapasom proti AC Dlhe Diely...

Axelsky


3.kolo : AC Skaza Dlhe Diely - Junglebook - kontumácia 0:5

Junglebook dosiahol svoju prvu vyhru!
Aj keď iba kontumáciu po sérii nedorozumení...